99 acura tl stuck in park and brake lights won't work - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Second Generation TL (1999-2003)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendorsGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Notices

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-25-2010, 8:51 AM   #1
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
99 acura tl stuck in park and brake lights won't work

My 99 acura tl will not shift off of park. I have to push the button on side of shifter in order to bypass and be able to drive but didn't realize that my brake lights do not work as well. I replaced the brake sensor underneath the foot pedal and that did not solve the problem. Please can any one help me with this matter....scarred of dealer charging me and arm and a leg

leecie
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 10:43 AM   #2
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
ck the sensor install, ck the cruise control switch next to the new one for installed tight
ck fuses for brake lights

It wont shift out of park BECAUSE it has no brake lights!- a safety feature to protect you

do you get taillights with just headlight switch?
__________________
at the end of your life,,it was all just stuff, so enjoy great toys!!

you can screw around asking buddies,
or you can believe acurazine- where info is based on thousands of users reports!
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 10:44 AM   #3
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
you dont need the dealer on this one- we can get you thru it

reck your work on the new switch, power leads on tight and correct- try swapping them?
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 12:33 PM   #4
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
My tail lights and head lights work, its just when I press on the brakes, the brake lights do not light up.
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 12:35 PM   #5
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
I checked all brake light fuses and they are all good. I had one bulb out and replaced it and still nothing. Im confused about the cruise control switch. Would that not allow the shift and light to not work?
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 1:47 PM   #6
fsttyms1
Senior Moderator
2000 Acura TL
 
fsttyms1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2002
Location: Appleton WI
Age: 39
Posts: 74,391
Thanks: 428
Thanked 1,553 Times in 1,163 Posts
fsttyms1
Points: 96,937, Level: 100
Points: 96,937, Level: 100 Points: 96,937, Level: 100 Points: 96,937, Level: 100
Activity: 47.2%
Activity: 47.2% Activity: 47.2% Activity: 47.2%
Its either the switch or the brake fuse. Are you sure you checked the brake fuse? The TL has 3 fuse panels. Which one did you look at. Is the switch adjusted properly?
fsttyms1 is online now   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 6:16 PM   #7
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
I checked the fuses on the drivers side, the passenger side and underneath the hood. I also double checked that the foot pedal was pressing against the switch. Where would the brake fuse be? I was told it could be the shifter solenoid. I have the whole center of my car torn apart to try to get to the solenoid and check if that could be the problem.
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 6:42 PM   #8
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
did you test the fuses with a multi meter, or just visual inspection?
Try new fuses in the possibles?

the cruise control disconnect switch on the brake pedal- next to the brake lamp switch-
if both are not set right you get problems

Ck the DIY section for install of switch= to double ck your work

on bulbs- Every bulb, including the center mount brake light must work, or the safety kicks in
Is there a brake LAMP warning light on? meaning the car knows a bulb is out

ck for power to wires for the brake light switch
should get power thru the switch when pedal pushed
New part may be defective!

stop digging into the console and find the brake light problem
If the brake lights worked- then it would be nuetral safety switch failure
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 6:48 PM   #9
tunene25
Registered Member
Garage is empty, add now
 
tunene25's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Location: New York Bronx
Age: 29
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 2,829, Level: 32
Points: 2,829, Level: 32 Points: 2,829, Level: 32 Points: 2,829, Level: 32
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
i got the same situation just happend to me yesterday i tough that the guys that installed the alarm messed up my car they say something behind the brake im gone go tomorrow to buy whatever it is if u fixed ur problem tell us about what it was .

Last edited by tunene25; 08-25-2010 at 6:50 PM.
tunene25 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 10:12 PM   #10
Bada$$VTEC
OMG-6SPD
2005 Acura TL
My Garage
 
Bada$$VTEC's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Age: 23
Posts: 296
Thanks: 187
Thanked 212 Times in 170 Posts
BadassVTEC touring_low
Points: 3,785, Level: 38
Points: 3,785, Level: 38 Points: 3,785, Level: 38 Points: 3,785, Level: 38
Activity: 1.7%
Activity: 1.7% Activity: 1.7% Activity: 1.7%
Not sure if your TL has a STOP fuse in the fuse box under the hood (thats for ur brakes),but i can bet thats what causing it not to work according to what u described.

The reason i know is cuz this same thing happened to me on my Accord and then i checked out and saw my brakes werent lighting up when i stepped on it,so i changed the STOP fuse (20A fuse) and it started working again. Goodluck.
__________________
'05 NBP TL 6MT w/Navi. Function/Form Type2|iSimple|XLR8 v2 J pipe|Magnaflow 11365|XXR 527|Clutchmasters Stg3|Inspire Fogs..plus more
Daily Driven.
Bada$$VTEC is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 4:33 PM   #11
closetprisoner
2000 Acura TL
Garage is empty, add now
 
closetprisoner's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Location: Eastbay, CA
Posts: 208
Thanks: 6
Thanked 59 Times in 30 Posts
Points: 3,540, Level: 37
Points: 3,540, Level: 37 Points: 3,540, Level: 37 Points: 3,540, Level: 37
Activity: 1.6%
Activity: 1.6% Activity: 1.6% Activity: 1.6%
fyi,

http://tl.acurazine.com/forums/showthread.php?t=614710
closetprisoner is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2010, 8:08 PM   #12
tunene25
Registered Member
Garage is empty, add now
 
tunene25's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Location: New York Bronx
Age: 29
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 2,829, Level: 32
Points: 2,829, Level: 32 Points: 2,829, Level: 32 Points: 2,829, Level: 32
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
yeap it was the brake switch i buy it on pep boyz a new one installed it and it work im happy it was that 40 box and i did it myself.
tunene25 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2010, 12:37 PM   #13
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
Well I'm still going thru it. I dropped it off at a garage and they can't figure out the problem either. I even went to autozone and purchased a new brake switch thinking the one I bought form Napa was defective. I checked all fuses and all are fine. Not sure what to do now. I guess I might have to fold and take it to the dealer. Crap!
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2010, 5:51 PM   #14
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
a good shop should be able to find where you have power and where it stops
Thats why they are in business

start at fuse box, then switch, wires to brake lights, ground wires, bulbs- connectors
There a real suspect- a bad ground wire
Done any work in the trunk?
there is a main ground under the spare tire that gets disturbed in sub work
__________________
at the end of your life,,it was all just stuff, so enjoy great toys!!

you can screw around asking buddies,
or you can believe acurazine- where info is based on thousands of users reports!
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 10:25 AM   #15
Leecie
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Age: 42
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
I recently had a stereo installed but other than that no. I had my car in the shop for two days and they cannot even figure out the problem...crazy!..well sucks to say but acura dealer service shop will be ripping me off but I need my car fixed. I thank everyone on here for all your help. This site is a beast!
Leecie is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 11:10 AM   #16
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
so the stereo install could have knocked a ground out, or they borrowed off a ground and its not right or ....

has that shop rechecked its work?
when a new prob appears after work,, I suspect that work!

dont go to acura for this- look in the phone book and internet for `automotive electrical repairs`
Those guys love wiring--
most everyone else has a severe dislike of tracing electrical probs--shorts are a b to find
time consuming and back breaking

talk to the stereo shop- look in trunk under spare tire for ground wire not right
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 10:41 PM   #17
bridget_anders
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 41, Level: 1
Points: 41, Level: 1 Points: 41, Level: 1 Points: 41, Level: 1
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
i have a 1996 acura integra ls, and im having the same problem. when i turn my car on and put my foot on the brake i cant push my button on my shifter to move it. i also realized i have no lights. i was told this might be the break light switch? does that sound right. what else should i check? and also by bypassing the shifter i use the saftey lock with this mess up my transmission???
bridget_anders is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 11:08 PM   #18
bridget_anders
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 41, Level: 1
Points: 41, Level: 1 Points: 41, Level: 1 Points: 41, Level: 1
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
please help!!!
bridget_anders is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 11:49 PM   #19
freebieman
Registered Member
1999 Acura TL
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Location: Atlanta
Age: 25
Posts: 62
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 1,907, Level: 26
Points: 1,907, Level: 26 Points: 1,907, Level: 26 Points: 1,907, Level: 26
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
I doubt it will mess your transmission up. Did you check the brake fuses; I have a tl so I don't know where yours would be, but check your manual or go to your fuse boxes.
freebieman is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 2:12 AM   #20
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
no it doesnt hurt ther transmission
Its a safety lockout, so you know there is a problem and dont drive off with no brake lights

If all the lights have quit- ck the fuse first,, but its likely the switch
easy DIY, ck parts store for switch
Do you get tailights but no brake lights?
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2011, 2:12 AM   #21
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 676 Times in 634 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
try posting in the correct gen and type for best results
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 2:37 PM   #22
Southphillysean
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 5, Level: 1
Points: 5, Level: 1 Points: 5, Level: 1 Points: 5, Level: 1
Activity: 0.2%
Activity: 0.2% Activity: 0.2% Activity: 0.2%
i just got an 99 Acura 3.2 tl. after reading trough this thread i see that i am not the only one with the "cant get out of park" problem. i do have a question. my brakes lights are still working. could it still be my Brake light switch?
Southphillysean is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 10:56 AM   #23
sbaughman
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2014
Age: 67
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 10, Level: 1
Points: 10, Level: 1 Points: 10, Level: 1 Points: 10, Level: 1
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
My symptoms were the same but also included the inability to operate cruise control. Changed the switch to no avail. From this post looked more for fuse. Found it labeled "stop" on right side of engine compartment, 20 Amp. Blown. Replaced. All now works. Thanks everyone.
sbaughman is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 10:56 AM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
2004, 99, acura, brake, control, cruise, dont, lights, locked, park, problems, stuck, switch, tl, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 4:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup