Pressed the gas pedal, car wouldn't accelerate... - AcuraZine Community
AcuraZine Acura Forums Home Acura CL Forums Acura ILX Forums Acura MDX Forums Acura NSX Forums Acura RDX ForumsAcura RL ForumsAcura RSX ForumsAcura TL ForumsAcura TSX ForumsAcuraZine ZDX DiscussionAcuraZine Regional DiscussionAcuraZine Off Topic Discussion

Go Back   AcuraZine Community > AcuraZine TL Community > Second Generation TL (1999-2003)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Albums FAQ Members Calendar Search Today's Posts Mark All Read ExperienceUsed CarsVendorsGarage
Search
Welcome to AcuraZine Community

Notices

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-18-2005, 9:36 PM   #1
shimbo519
USMC Butterbars
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2001
Location: VA
Age: 30
Posts: 1,907
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Pressed the gas pedal, car wouldn't accelerate...

So I'm driving at 30mph and I go to accelerate, and my car won't move. I floor the car, but it just wouldn't accelerate. I let go of the pedal and tried to accelerate and again nothing. Tried it a third time and finally the car kicked forward and I was on my way. I tried to duplicate it, but nothing. O man, I hope this doesn't mean tranny #3.
This ad is not displayed to registered or logged-in members.
Register your free account today and become a member on Acurazine!
shimbo519 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2005, 10:11 PM   #2
Poleshuk S
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2005
Location: Lower Mainland
Age: 27
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sounds like it..

whats the milage
Poleshuk S is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2005, 10:33 PM   #3
dark inspire
El Presidente
Garage is empty, add now
 
dark inspire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2003
Location: SacTown n CowTown
Posts: 8,497
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
do the revs go up when u floor it? if so and there is no engagement in the gears, then unfortunately its that time...
dark inspire is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2005, 10:41 PM   #4
shimbo519
USMC Butterbars
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2001
Location: VA
Age: 30
Posts: 1,907
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Threadstarter
I have about 60k miles. The first tranny went at around 35-40k miles.

Dark Inspire- Strangely enough, the car didn't even rev. It was as if I wasn't even pressing the pedal. Freaked me out considering it was a busy road and the car behind me had to switch lanes to avoid hitting me.
shimbo519 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 5:05 AM   #5
MikePA
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2004
Location: PA
Posts: 2,206
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Points: 8,310, Level: 61
Points: 8,310, Level: 61 Points: 8,310, Level: 61 Points: 8,310, Level: 61
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Check the throttle cable for binding?
MikePA is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 8:27 AM   #6
phipark
Not Asian
Garage is empty, add now
 
phipark's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2003
Location: St. Louis
Age: 34
Posts: 13,458
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Points: 16,234, Level: 81
Points: 16,234, Level: 81 Points: 16,234, Level: 81 Points: 16,234, Level: 81
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Quote:
Originally Posted by MikePA
Check the throttle cable for binding?
sounds like the throttle cable.
phipark is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 8:33 AM   #7
VTEC11
Registered Member
Garage is empty, add now
 
VTEC11's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2003
Location: NJ
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 10,956, Level: 69
Points: 10,956, Level: 69 Points: 10,956, Level: 69 Points: 10,956, Level: 69
Activity: 0.4%
Activity: 0.4% Activity: 0.4% Activity: 0.4%
Are any of the lights on the dashboard on? If the revs didn't go up, it dosn't sound like a tranny problem.
VTEC11 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 10:19 AM   #8
dark inspire
El Presidente
Garage is empty, add now
 
dark inspire's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2003
Location: SacTown n CowTown
Posts: 8,497
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yeah, in that case it sounds like a loose connection, because usually when the tranny is slipping it'll rev but won't go.

Lights on the dashboard dont necessarily indicate whether your tranny is going or not, my last tranny went w/out a single light.
dark inspire is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 10:35 AM   #9
FiftyFive
Senior Moderator
2011 Audi S4
My Garage
 
FiftyFive's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2004
Location: SW Connecticut
Age: 28
Posts: 17,798
Thanks: 53
Thanked 50 Times in 35 Posts
FiftyFiv3
Points: 25,424, Level: 96
Points: 25,424, Level: 96 Points: 25,424, Level: 96 Points: 25,424, Level: 96
Activity: 3.2%
Activity: 3.2% Activity: 3.2% Activity: 3.2%
if it is the transmission then when you hit the gas, the car will rev but wont go anywhere, if it just doesnt rev it could be a throttle cable, and check the car at idle for any abnormalities, could be a misifire but i doubt it
FiftyFive is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2005, 3:33 PM   #10
fsttyms1
Senior Moderator
2000 Acura TL
 
fsttyms1's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2002
Location: Appleton WI
Age: 39
Posts: 74,436
Thanks: 432
Thanked 1,561 Times in 1,169 Posts
fsttyms1
Points: 97,031, Level: 100
Points: 97,031, Level: 100 Points: 97,031, Level: 100 Points: 97,031, Level: 100
Activity: 59.2%
Activity: 59.2% Activity: 59.2% Activity: 59.2%
like the others said. doesnt sound like a tranny. if it wa the revs should have gone up. sounds like something else?? like a stuck throttle cable??
fsttyms1 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 9:32 AM   #11
hamica03
New Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Age: 32
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'm having the same problem!

Was it, in fact, the cable throttle?? My car does the same thing. I'll press the gas, and the car doesn't accelerate. The RPMs drop down like I'm just coasting. Downshifting and flooring it doesn't help, then after about 5-7 seconds it'll start to go again. Then if I let off the gas and press again, the same thing happens. I've brought my car to 2 dealers now and they all said they couldn't duplicate it, and therefore couldn't do anything about it. It doesn't do it all the time but when it starts to do it, it'll do it every time I let off the gas. Now I'm trying to troubleshoot it myself so I can bring it back to another dealer with some possibilities in mind. HELP!
hamica03 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 10:36 AM   #12
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 677 Times in 635 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
go to a parts store and get the codes checked for free

remove the plastic engine cover and inspect throttle cable assembly
where it attaches to the TB- have been several cars break a plastic collar on that and jam the throttle

if you have someone look at it- You take them on a drive, you know how and when it acts up
More when engine cold or hot? or the same etc
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 10:37 AM   #13
01tl4tl
Registered Member
Garage is empty, add now
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2006
Age: 54
Posts: 30,547
Thanks: 312
Thanked 677 Times in 635 Posts
Points: 39,387, Level: 100
Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100 Points: 39,387, Level: 100
Activity: 2.3%
Activity: 2.3% Activity: 2.3% Activity: 2.3%
could also be a throttle position sensor
01tl4tl is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 12:51 PM   #14
Hybridc24k
Car junkie
Garage is empty, add now
 
Hybridc24k's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Points: 3,741, Level: 38
Points: 3,741, Level: 38 Points: 3,741, Level: 38 Points: 3,741, Level: 38
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
I had a similar problem.. I just changed my plugs and it was back to normal...
__________________
03 Acura TL

Porsche Boxster GT3 RS widebody
Hybridc24k is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 12:51 PM
AcuraZine
Acura Integra




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
1999, accelerate, accelerating, acura, car, cl, faster, floor, gas, move, pedal, pressed, pushing, revs, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 1:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Honda and the Honda marquee are registered trademarks of the American Honda Motor Company, Inc. Neither American Honda Motor Company nor its subsidiaries or affiliates shall bear any responsibility for Acurazine.com content, comments, or advertising. Acurazine.com is not affiliated with American Honda Motor Company in any way. American Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse Acurazine.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.
Passwords Backup